Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Adventi naptárt mindenkinek!

Adventi naptárt mindenkinek!
Mentesen és nemcsak a gyerekeknek!

Ajándéknak tökéletes

Egy apró kedvesség a decemberi hideg reggelekre? Ki ne mondana igent erre! A legjobb megoldást az adventi kalendárium nyújtja. Mint már a címben is említettük, természetesen nem csak gyerekeknek! Míg régebben cukorkát és csokoládét rejtettek az ablakok, mostanára már igen ötletes, szinte minden területet lefedő termék meglepetések állnak rendelkezésünkre. ... de kezdjük az elején!

Egy kis történelem...

Az 1900-as években egy német anyukához kötődik ennek a szokásnak a kialakulása, aki kisfiának készítette el az első kalendáriumot. Gerhard türelmetlen gyermek volt, így már a karácsony előtt hetekkel izgatottan várta az ajándékot. Ezért készült el egy kartonlapból a huszonnégy részre osztott adventi kalendárium, aminek minden felosztására egy-egy csokoládé került.

Természetesen annak céljául, hogy fia minden egyes nap egyet elfogyasszon belőle és ezzel a várakozást is könnyebbé tegye a számára.Gerhard Lang felnőtt, de ez a kedves ajándék édesanyjától egész életét elkísérte. Vállalkozást alapított az ötletre és feltalálta az ablakok mögé rejtett kis finomságok dobozkáját, az adventi kalendáriumot!

Adventi naptárAdventi naptárok máshogyan és mentesen

Ahogy teltek-múltak az évek más országokban is megjelentek a kalendáriumok a megajándékozottak nem kis örömére! Szerencsére nálunk sem volt ez másként. Több tea gyártó cég is felismerte a piacban rejlő lehetőségeket, így ők is megalkották a saját, egyre színesebb, mutatósabb adventi kalendáriumaikat.

Bár bevalljuk nagyon szeretjük a különlegesebbnél különlegesebb kis ajándékokat rejtő dobozkákat, valahogy mégis számunkra a régi, múltat idéző kis csokikat rejtő "varázs doboz" az igazi. Így, hogy már léteznek cukormentes csokoládéval töltöttek is, nyugodtan élvezhetjük minden nap a meglepetés örömét és tiszta szívből ajándékozhatjuk másoknak is!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Olvasnivaló