Leírás és Paraméterek
Eredeti norvég elkészítési mód tepsiben:
A csomag tartalmát 1 liter hideg vízben elkeverjük és legalább 3 órán át hagyjuk duzzadni. A masszát egy sütőpapírral borított tepsibe, sütőlapra terítjük és elsimítjuk. Hideg sütőbe helyezzük és előmelegítés nélkül, 200 fokon alsó-felső sütésnél kb. 80 percig sütjük.
Lassú elkészítés:
A csomag tartalmát egy tálba öntjük és 500ml hideg vizet adunk hozzá. Keverjük össze alaposan a tésztát és hagyjuk, hogy a hűtőben kb.3 órán át, vagy egy éjszakán át dagadjon. A szilárd masszát egy jól kizsírozott formába (kb. 25x10 cm) helyezzük. Egy benedvesített eszközzel a formában elsimítjuk a tetejét az oszlatás után. A kenyeret hideg sütőbe tesszük és előmelegítés nélkül, 200 fokon, alsó-felső sütési módon kb. 80 percig sütjük. Amint megsült, azonnal vegyük ki a sütőformából és felszeletelés előtt a rácson hagyjuk jól kihűlni.
Gyors elkészítés:
Ugyanúgy, mint fent, csak 600 ml forró vízzel keverjük el és 20 percig hagyjuk dagadni. Előmelegített sütőben, alsó-felső sütőállásnál 70 percig 200 fokon sütjük.
Összetevők: teljes kiőrlésű gluténmentes zab*, tökmag*, napraforgómag*, aprított lenmag*, szezám*, lenmag*, chia mag (3%)*, teljes kiőrlésű kölespehely*, őrölt útifűmaghéj*, tengeri só*
* ellenőrzött bio gazdaságból
Alapanyagok származási helye: EU - / nem - EU mezőgazdaság
Származási hely: Németország
Átlagos tápérték ( 100g sült kenyér tartalma): Energia: 1943 kJ / 467 kcal, zsír: 28g - amelyből telített zsírsavak: 3,9g, szénhidrát: 29g - amelyből cukrok: 0,8g, rost: 13g, fehérje: 19g, só: 1,5g