Clearspring bio japán Umeboshi szilva 1kg

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. szeptember 12.
Egységár: 32.865,00 Ft/kg

Clearspring bio japán Umeboshi szilva 1kg

A Clearspring bio japán Umeboshi szilva ősi módszerekkel készült sós, pácolt szilva, amely a japán konyha és a népi gyógyászat fontos része. Az Umeboshi szilvát koncentrált, intenzív ízvilága miatt elegendő kis mennyiségben használni. Az ételeket pikánssá teszi, sushihoz, rizsgolyókhoz, egyéb ételekhez is kiváló.

A savanykás ízű Umeboshi szilvából használjon csipetnyit párolt zöldségekhez, gyorspácokhoz, mártásokhoz, szószok ízesítéséhez.

Tárolja hűvös, sötét helyen, felbontás után tartsa hűtőszekrényben, és 8 hónapon belül fogyassza el. 

Az Umeboshi szilvát a japán Wakayama-ban egy család termeszti szívvel-lélekkel egy kisüzemi gazdálkodásban. A kertet bio módszerekkel kezelik és lassú, tejsavas pácolás után készül el a rendkívül finom Umeboshi-juk. Érdekessége, hogy gyümölcsüket június végén szedik le, amikor még csak részben érett. Ekkor még elég savas a gyümölcs leve, így megadja a savanyúságot a pácoláshoz, máskülönben íztelen lenne és pépes. A keserű íz eltávolítása érdekében a gyümölcsöt leszedés után egy éjszakán keresztül áztatják, majd néhány hétig pácolják hordókba rakva, sórétegek között. Július végén, a pácolást követően napsütésen szárítják az Umeboshit. Bíboros színét és jellegzetes, fűszeres ízét az száírítást követő, újabb pácolás adja meg, melyet illatos vörös shiso levelek fűszeres sóoldatában végzik. 

A hagyományos módszerek használatának köszönhetően lesz a Clearspring bio Umeboshi szilva a legjobb Umeboshi termékek között Japánban. 

Gyártó: Clearspring
32.865 Ft (25.878 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Clearspring bio japán Umeboshi szilva 1kg
32.865 Ft (25.878 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Összetevők: japán bio ume szilva* (79%), tengeri só, shiso (perilla) levelek* (4,2%)

* bio gazdaságból származó

Bio, kosher, vegán termék

Származási hely: Japán

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!