Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
bio clearspring szilva umeboshi

Clearspring bio japán Umeboshi szilva 200g

5.100 Ft
Menny.:db
(1)

Clearspring bio japán Umeboshi szilva 200g

A Clearspring bio japán Umeboshi szilva ősi módszerekkel készült sós, pácolt szilva, amely a japán konyha és a népi gyógyászat fontos része. Az Umeboshi szilvát koncentrált, intenzív ízvilága miatt elegendő kis mennyiségben használni. Az ételeket pikánssá teszi, sushihoz, rizsgolyókhoz, egyéb ételekhez is kiváló.

A savanykás ízű Umeboshi szilvából használjon csipetnyit párolt zöldségekhez, gyorspácokhoz, mártásokhoz, szószok ízesítéséhez.

Tárolja hűvös, sötét helyen, felbontás után tartsa hűtőszekrényben, és 8 hónapon belül fogyassza el. 

Az Umeboshi szilvát a japán Wakayama-ban egy család termeszti szívvel-lélekkel egy kisüzemi gazdálkodásban. A kertet bio módszerekkel kezelik és lassú, tejsavas pácolás után készül el a rendkívül finom Umeboshi-juk. Érdekessége, hogy gyümölcsüket június végén szedik le, amikor még csak részben érett. Ekkor még elég savas a gyümölcs leve, így megadja a savanyúságot a pácoláshoz, máskülönben íztelen lenne és pépes. A keserű íz eltávolítása érdekében a gyümölcsöt leszedés után egy éjszakán keresztül áztatják, majd néhány hétig pácolják hordókba rakva, sórétegek között. Július végén, a pácolást követően napsütésen szárítják az Umeboshit. Bíboros színét és jellegzetes, fűszeres ízét az száírítást követő, újabb pácolás adja meg, melyet illatos vörös shiso levelek fűszeres sóoldatában végzik. 

A hagyományos módszerek használatának köszönhetően lesz a Clearspring bio Umeboshi szilva a legjobb Umeboshi termékek között Japánban. 

Cikkszám: EVT0489
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 25.500,00 Ft/kg
Gyártó: Clearspring

Leírás és Paraméterek

Összetevők: japán bio ume szilva* (79%), tengeri só, shiso (perilla) levelek* (4,2%)

* bio gazdaságból származó

Bio, kosher, vegán termék

Származási hely: Japán

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2021. 04. 14.
Szuper, hogy kapható nálatok! Eddig sokszor nehéz volt beszereznem, vadászni kellett rá. Az immunerősítő gyógyitalomhoz használom (egy kiskanál kuzu pár kanál vízben feloldva, aztán egy bögre vízzel felöntve, felforralva, bele fél umeboshi szilva felvagdalva pici szeletekre, és egy teáskanál tamari). A szilva intenzívvé teszi az ízét, és erősíti az immunrendszert. :) (A kuzu meg a cukorháztartásnak jó).