Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Cukormentes lekvárok, dzsemek, gyümölcskrémek

Cukormentes lekvár kínálatunkban talál természetes édesítésű, édesítőszer hozzáadásával készült, illetve mézzel ízesített finomságokat. Számos gyümölcs közül válogathat az áfonyától a homoktövisen át egészen a szilvalekvárig.

Rendezés:

Még van olyan generáció akinek a lekvár szó hallatán gyerekkorunk sárgabarackos lekvárja jut az eszébe, amely éppen akkor készült el és egyszerűen muszáj volt az üvegbe töltése előtt - még akár melegen is -  jó vastagon megkenni a kenyeret vele. A lekváros kenyér finomságát a kenyér frissessége egyenes arányban növelte.

A lekvár iránti szeretetünk az idők folyamán mit sem változott. Napjainkban újból keressük ezt a klasszikus "csemegét" és azt kell mondani, hogy több, mint kevesebb sikerrel. A fő szempont mostanság - az egészségtudatosság jegyében rendeződik -  a minél egészségesebb változatok megismerése, fogyasztása. A cukormentesség alapvető kritérium számunkra és reméljük sokak számára is. Ilyen értelemben a küldetés egyáltalán nem lehetetlen.

Cukormentes lekvár kategóriánkba jó szívvel gyűjtöttük össze azon készítményeket, melyeket természetes módon - azaz gyümölcsökkel, gyümölcskoncentrátummal - édesítettek, vagy édesítőszerrel készültek. Elsősorban azokra gondoltunk, akik diétájuk vagy életmódjuk miatt kénytelenek kerülni a cukrot, vagy csupán tudatosan és egészségesen táplálkoznak, de bárki mást is csak bíztatni tudunk egy kis kóstolóra.

Napjainkban olyan gyártási folyamatokat alkalmaznak a  cukormentes lekvárok előállításánál  már a nagy gyártók is, hogy a gyümölcsök eredeti ízét megtartva az édesítéssel még jobban kiemelik azok természetességét. Ne higgyük, hogy a cukormentes lekvár bármivel is kevesebb lenne, mint hagyományos társai. Sőt! Vannak prémium minőségű, illetve bio tanúsítvánnyal rendelkező lekvárjaink. És van olyan gyártónk, aki a lekvárok készítésénél évtizedek óta hagyományos módszereket alkalmaz, és ezzel vált a piac közkedvelt és ismert szereplőjévé. 

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ami mentes, jelen esetben a cukormentes lekvár, az ugyanolyan finom, adott esetben még finomabb is, hisz a gyümölcsök természetes ízével, zamatával kevés dolog versenyezhet!

Cukormentes lekvárok