Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Édesítők, cukormentes lekvárok

Webáruházunk egyik alappillére a cukormentesség. Az édesítés számtalan alternatíváját kínáljuk, legyen szó édesítőszerekről, vagy a természet adta édes ízekről. Cukormentes lekvárjainkat is ezen szempontok figyelembe vételével gyűjtöttük csokorba. 

"Dolce Vita", Édes Élet  gyakran mondják az olaszok és ők biztosan tudják, hogy miről beszélnek elég csak a mindennapjaikra, az életszemléletükre és az olasz konyhára gondolni..... Na de kanyarodjunk is vissza az édesítők, cukormentes lekvárok kategóriánkra.

Az édes íz a kezdetektől fogva az ember egyik alapízének számít. Az újszülött első találkozása az édes ízzel az anyatejen keresztül történik meg. Ha tetszik ha nem, ettől fogva végigkíséri életünket és az már rajtunk múlik, hogy milyen mennyiségben, formában és gyakorisággal engedünk a "csábításának". Amennyiben az egészségünket és a tudatos táplálkozást tartjuk szem előtt és ennek következtében a finomított cukrokat teljesen kizárjuk az életünkből, akkor sem kell lemondanunk az édesítésről.

Az élelmiszeripar bőséggel kínálja az újabb és újabb alternatívákat. Mindenki kénye-kedve szerint bolyonghat az édesítők "sűrű erdeiben". Lehet folyékony, szilárd, por állagú, cseppenként vagy tablettaként adagolható, gyümölcsből illetve gabonából kivont, de akár virág nektárjából előállított... igazán széles a paletta. Mindegyiknek megvan az előnye, de itt tényleg elmondható, egyéni döntés eredménye, hogy melyik lesz a befutó, melyik lesz a kedvenc. Folyamatos kutatómunkában vagyunk és keressük a  különlegességeket, a legtermészetesebb változatokat.

A cukormentes lekvárok kiválasztásánál is fő szempont volt a teljesen természetes módon történő édesítés, a  gyümölcsök hagyományos feldolgozása vagy pedig olyan édesítő használata, amely semmi módon nem rontja el a lekvár élvezeti értékét és mentes létére is finom ízeket vonultat fel. Ebben a kategóriában külön kiemelnénk a Pödör prémium lekvárjait, a St. Dalfour közkedvelt minőségi dzsemeit illetve a Clearspring márka bio minőségű gyümölcskrémeit.

Cukormentes befőttek kategóriánkat folyamatosan bővítjük, talán itt egy picivel nehezebb dolgunk van, mert a cukrot is egyfajta tartósítószerként használva a gyártók előszeretettel teszik bele termékeikbe...De tudjuk, hogy még igazi ínyencségek, különlegességek várnak arra, hogy megismertessük Önökkel! 

Nem is kérdés, hogy a mézek kiválasztásánál a minőség alapkövetelmény volt a részünkről. A Pödör prémium kategóriájú, hazai méhészektől származó finomságai, különlegességei igazán finom csemegének számítanak.