Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Fűszerek, ételízesítők, ecetek, olajok

Fűszerek kategóriánkban megtalál mindent, amivel tovább ízesítheti ételeit. Számos fűszert és fűszerkeveréket kínálunk, ételízesítőket, ketchupot, mustárt, majonézt, szószokat és végül, az elengedhetetlen hidegen sajtolt olajokat, ízesített olajokat

A fűszerekről:

A táplálkozásban a fűszereinkre nagy szükség van, mivel színükkel, ízükkel élvezetessé teszik az alapanyagokat és segítenek az elfogyasztott étel tápanyagait megfelelően hasznosítani.

Fűszerek nélkül egyhangú, már-már nem ízletes az étel.

A fűszerek hatnak az ízlésre, szaglásra és nem utolsó sorban az elkészített étel látványára.

Felhasználásukkor a tapasztalat, kísérletezési kedv legyen a döntő. Nem ajánlott az erős fűszerek állandó, mértéktelen használata.

A fűszerek teszik teljes értékűvé táplálkozásunkat, a bennük lévő vitaminok, ásványi anyagok, savak, keserű anyagok stb. által.

Tárolásuk:

A fűszereket jól elkülönítve egymástól, fénytől védett, jól zárható dobozban/zacskóban tároljuk. 

A durvára őrölt fűszer tovább tartja meg aromáját, de főzéskor érdemes még tovább őrölni, így az illatát, ízanyagait, aromáját jobban ki tudja fejteni, így kevesebb fűszer felhasználásával is elérheti a kívánt hatást.

Adagolás:

A fűszerek különös sajátossága miatt a pontos adagolást nem lehet megszabni, mindenkinek a saját és családja kívánalma, ízlése, esetleg diétája határozza meg a mennyiségi használatát.

Kezdetben csak kevesebb fűszert alkalmazzon, mert alapelv, hogy mindig az étel ízét emeljük ki a fűszerezéssel.

Figyeljen, mert sok fűszer esetében már csak a kész ételhez kell hozzáadni, nem kell az étellel együtt főzni, mert így tudja érvényesíteni leginkább az ízhatását.

Komoly próbatétel a helyes fűszerezés, de ha kitapasztalja nem marad elismerés nélkül a főztje!