Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes és cukormentes növényi granulátumok

Gluténmentes és cukormentes növényi granulátumok az algától a borsófehérjén át a tofuig. Készítse el kedvenc fogásait növényi alapokon, mentesen, változatosan!

 

Rendezés:

A növényi granulátum szó első hallásra talán furán hangzik, pedig általánosságban elmondható nem másról van szó, mint a szójáról és "társairól", de a mi esetünkben ide tartoznak más egyéb növényi főzési alapanyagok is, de majd erről később ejtünk szót. A kínálatunkban - ahogy tőlünk már megszokhatták - ide is csak gluténmentes és cukormentes termékeket válogattunk be. Elsősorban a vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatók számára lehet alternatív megoldás a növényi granulátumok használata, de a "hagyományos" módon táplálkozóknak is érdemes kipróbálni ezeket  a "más", újszerű vagy különleges alapanyagokat.

A szója régóta ismert és kedvelt helyettesítője a húsnak, akár granulátum, kocka vagy szelet formájában használjuk. Nincs erős, jellegzetes íze, ezért a fűszerezésre fordítsunk különös gondot. Felhasználása egyszerű, áztatás után szűrjük, és húshoz hasonlóan készítjük. Tehetjük vega fasírtba, rakott egytálételekbe, tálalhatjuk köretek mellé, süthetjük, főzhetjük, panírozhatjuk.

Szerencsére a szóját kerülők számára is tudunk alternatívát ajánlani, a Veganchef és Eden Premium borsófehérjéből készült granulátumai és kockái felhasználásukat tekintve megegyeznek szója társaikéval, csak összetételükben mások.

A Clearspring magas minőséget képviselő tofuját nagyon szeretik, csakúgy, mint a szárított algáit, alga lapjait. Az algákból kevés is elég ahhoz, hogy ételét ízesítse, ezen kívül rostban, nyomelemekben, vitaminokban igen gazdag ételkülönlegesség.  

Süssön, főzzön, étkezzen növényi alapokon továbbra is mentesen!