Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes növényi italok hozzáadott cukor nélkül

A növényi italaink kiválasztásánál igyekeztünk többféle ízvilágot felsorakoztatni mind az ízesítés, mind pedig a növényi italok alapanyagát illetően. Egy szempontot azonban mindig szem előtt  tartunk, ez pedig nem más, mint a minőség.

Rendezés:

A növényi ital

A növényi tej felhasználása hasonló, mint a tejé és állagában is megközelíti, bár némely növényi italnak - összetevői függvényében - kicsit sűrűbb a textúrája. A tej kiváltására a legjobb megoldás. Csakis növényi alapanyagból készül - ahogy azt a neve is jelzi. A növényi ital leginkább növényi tejként forog a köztudatban, bár semmi köze a tejhez. A 1234/2007/EK rendelet meghatározza azt az alapelvet, amely szerint a „tej” szót az állati eredetű tejekre szabad csak ráírni, ezért ezzel a kifejezéssel mindenképp óvatosan kell bánnunk. 

A legnépszerűbb fajtái a rizstej, mandulatej, szójatej és a kókusztej, de van még kenderital és gluténmentes zabital is. Közös jellemzőként feltétlenül meg kell említeni, hogy semelyik nem tartalmaz tejfehérjét, koleszterint és laktózt sem! Így bátran fogyaszthatják laktózérzékenyek is. Természetesen az enniValót webáruházban mindegyik növényi tej gluténmentes és cukormentes is.