Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes és cukormentes növényi italok

A növényi italaink kiválasztásánál igyekeztünk többféle ízvilágot felsorakoztatni mind az ízesítés, mind pedig a növényi italok alapanyagát illetően. Egy szempontot azonban mindig szem előtt  tartunk, ez pedig nem más, mint a minőség.

Rendezés:

A növényi ital

A növényi tej felhasználása hasonló, mint a tejé és állagában is megközelíti, bár némely növényi italnak - összetevői függvényében - kicsit sűrűbb a textúrája. A tej kiváltására a legjobb megoldás. Csakis növényi alapanyagból készül, ahogy azt a neve is jelzi. A növényi ital leginkább növényi tejként forog a köztudatban, bár semmi köze a tejhez. A 1234/2007/EK rendelet meghatározza azt az alapelvet, amely szerint a „tej” szót az állati eredetű tejekre szabad csak ráírni, ezért ezzel a kifejezéssel mindenképp óvatosan kell bánnunk. 

A legnépszerűbb fajtái a rizstej, mandulatej, szójatej és a kókusztej, de van még brazil dió ital és gluténmentes zabital is. Közös jellemzőként feltétlenül meg kell említeni, hogy semelyik nem tartalmaz tejfehérjét, koleszterint és laktózt sem! Így bátran fogyaszthatják laktózérzékenyek is. Természetesen az enniValót webáruházban mindegyik növényi tej gluténmentes és cukormentes is.

Kínálatunkban több márkából és azon belül ízesítésből (vanília, mandula, mogyoró, kakaó) választhat, sőt kálciummal dúsított növényi tej is van palettánkon. Amennyiben kávéhoz fogyasztaná habosítva, akkor a The Bridge mandulás rizsitalt javasoljuk, mert igen könnyen lehet habosítani. Ha viszont egy hidegebb estén valami forró finomságra vágyna akkor az Alpro Rice Dolce vaníliás rizsitalt ajánljuk egy kis fahéjjal megszórva.

A kis kiszerelésű, 200-250 ml-es rizsitalok elférnek egy kisebb táskában, igy praktikus útravalók a mindennapokban. Lepje meg párját egy veggy cafe mandulás kávés rizsitallal vagy csomagoljon gyermekének tízóraira egy kakaós rizsitalt biztos, hogy feldobja a napjukat!

Legyen szó a növényi ital magában fogyasztásáról vagy granola kísérőjeként való felhasználásáról, esetleg puding készítéséhez való folyadék választásáról a The Bridge és az Alpro márka garantálja a minőséget, akár táplálékérzékenységről van szó vagy "csak" egészsége védelme érdekében fogyasztja ezeket a tejmentes alternatívákat. 

..és ne feledje! Keresse az Ajánljuk matricákat a növényi italok kategóriában is!