Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes és cukormentes pestok, paszták

Gluténmentes pesto-k széles palettája mellett talál vega pasztákat, krémeket is, melyek üde színfoltjai a vegetáriánus konyhának. Felhasználásuk igen sokrétű, kísérletezzen velünk bátran, továbbra is gluténmentesen és cukormentesen!

Rendezés:

Mi is a pesto? Erre a kérdésre egészen Olaszországig kell utaznunk -legalábbis gondolatban-, hogy megtaláljuk a választ. Mintegy 200 éve van meg az a receptúra, amely alapul szolgál a mai pestonak. Hagyományosan bazsalikomból, olívaolajból, parmezánból, fenyőmagból, fokhagymából  kézzel készítik,  a hozzávalók mennyiségének pontos betartásával és a megfelelő konyhai eszközöket használva.

Komoly kutatómunkát végeztünk annak érdekében, hogy találjunk olyan pesto-kat, melyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, mindamellett gluténmentesek. És itt is inkább a cukorral "gyűlt meg a bajunk"...A pasták is közkedveltek a növényi étrendet követők körében, így azokat sem szerettük volna kihagyni a kínálatból. Egy napon szárított paradicsomból vagy olajbogyóból készült paszta  még a legegyszerűbb étkezést is meg tudja koronázni.

Bár a kutatómunkát sosem adjuk fel az enniValót webáruházban, a pestok, paszták kategóriában is a minőség került előtérbe, nem a mennyiség. A vegetáriánus étrendet folytatók talán még inkább keresik a különlegességeket, melyet a Bretas, Byodo, Filippo Berio, Nord Salse és Granny's márkák abszolút képviselnek, és az ínyencek pedig megtalálhatják  az osztrák Pödör és a Japánból származó Clearspring termékeket.

Felhasználásuk igen sokrétű, tésztákba sütve, főtt tésztákra téve, tortillára kenve, levesekbe ízesítőként, szószokba extra ízként is bátran tehetjük mind a pesto-t, mind pedig a pastát. Kísérletezzen velünk!