Növényi édesítők, édesítőszerek

Édesítők széles választékát kínáljuk az édesítőszerektől a természetes édesítés minden módjáig. Legyen szó folyékonyról, szilárdról, adagolósról vagy tömbben kaphatóról, nálunk biztosan megtalálja a megfelelőt. Mert cukormentesen is édes az élet! 

Rendezés:

Alce Nero bio gesztenyeméz 400g

5.585 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Alce Nero bio koriander méz 400g

4.775 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Alce Nero bio narancsméz 400g

6.260 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Biopont bio agavé szirup 300g

1.975 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Biopont bio datolya szirup 300g

1.975 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Biopont bio kókuszvirág szirup 300g

2.440 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Biopont bio rizsszirup 300g

1.670 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

BiOrganik bio agaveszirup 1150g

5.340 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

BiOrganik bio agavészirup 350g

2.565 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

BiOrganik bio datolyaszirup 365g

2.180 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

BiOrganik bio juharszirup "A" 250ml

5.060 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

BiOrganik bio juharszirup "C" 250ml

5.180 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Az enniValót webáruházunk egyik alappillére a cukormentesség, így kiemelten fontos számunkra az édesítés kérdése. Már számos alternatív lehetőség közül választhatunk, legyen szó természetes, vagy mesterséges módon előállított édesítőszerről.

Manapság az ember a bőség tengerében találja magát, ha a cukrot - bármilyen okból kifolyólag - ki szeretné iktatni a mindennapjaiból. Az esetek többségében az első lépés talán a gyümölcscukor, mert még ha nem is vagyunk olyan tájékozottak cukorhelyettesítők terén, a fruktózt szinte mindenki ismeri, és a neve hallatán is jó érzés tölt el minket. A természet kincseihez is valószínűleg bizalommal fordulunk, hiszen a datolya és füge édesítő hatása közismert, és ugyan mi is lehetne náluk természetesebb? 

A kókuszvirágcukrot még mindig nem ismerik eléggé, holott a paleo és vegán életmódot folytatók diétájába is beilleszthető. Glikémiás indexe alacsony, emellett értékes tápanyagokat is tartalmaz. Enyhén karamellás íze sütésre csábít minket.

A sokat emlegetett stevia, eritrit, xilit "hármast" azt gondoljuk, hogy ki kell próbálni. Ha röviden szeretnénk jellemezni ezeket, a stevia-ról először egy kesernyés mellékíz jut eszünkbe, amit el lehet nyomni, de az arra érzékenyek azonnal kiszúrják az összetevők között. A xilit, más néven nyírfacukor hagy egy hideg érzetet a szánkban, ami szintén lehet kellemes is, de zavaró is. Az eritrit ízében talán a legsemlegesebb mindhárom közül. Édesítő hatásuk és tulajdonságaik eltérőek, azért is szeretik a gyártók "vegyíteni" azokat, hogy a kedves Vevők megtalálják számukra a legoptimálisabb cukorhelyettesítőt. 

Ha pár évvel ezelőtt megkérdeztünk volna valakit, hogy mondjon folyékony állagú édesítőt, akkor minden bizonnyal szinte rögtön rávágta volna, hogy méz. Ma már azonban csak részben igaz ez, pontosabban  csak a  kizárólagossága szűnt meg.

Sokat változott a világ, az emberek élete, a táplálkozás, az élelmiszeripar és még lehetne sorolni. Egy biztos: napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap és egyre többen igenis megválogatják, hogy mivel kívánják táplálni szervezetüket. Az édesítés kérdése valószínűleg mindig is örök téma lesz. Lehet, nem lehet, kell, nem kell, és egyáltalán mivel, mennyit és milyen formában.

A folyékony édesítők tárháza is egyre szélesedik részben a fogyasztói igények, részben pedig az élelmiszeripar fejlődésének köszönhetően. Egyre különlegesebb alapanyagok felhasználásával készítenek édes nedűt a vásárlók vagy az újdonságokat keresők nagy örömére. Kategóriánkban a gyümölcsből kivont szirupok képezik a választék szinte egészét, szem előtt tartva a természetességet. 

Almacukor, datolyaszirup neve hallatán talán a szemünk se rebben, agave, kókuszvirág szirup esetében már talán jobban elgondolkodunk, hogy milyen is az, hogyan készül, milyen az íze és mire is való. Egy biztos, mindegyik folyékony édesítő 100%-ban a természet ajándéka, semmi mesterséges adalék, ízfokozó és társaik...És ha gyümölcsből lehet készíteni szirupot, akkor gabonából miért is ne? A gabona megfelelő feldolgozása során "születik" meg a rizsszirup. 

A folyékony édesítők felhasználhatóságukat illetően sütésre, főzésre, ízesítésre kiválóak. Érdemes kísérletezni kipróbálni több fajtát is, így téve minél színesebbé, azaz édesebbé ételeinket. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan újabb különlegességekkel tudjuk meglepni Önöket itt az enniValót webáruházban!