Gluténmentes alaplisztek
Egyszerűségükben van a nagyszerűségük. A gluténmentes alapliszteknél biztosan megtalálja az Ön számára a legmegfelelőbbet, legyen szó akár egy egyszerű rizslisztről vagy egy nem hétköznapi máriatövismag lisztről.
A gabona mindig is központi szerepet játszott az emberek életében, ezáltal a belőle készült liszt is. A régi időkben egy rendes háznál bizony mindig tartalékoltak belőle, mondván jó ha van... A gluténmentes táplálkozás térhódításával, táplálkozási szokásaink megváltozásával azonban már annak is örültünk, hogy egyáltalán kapható bármilyen speciális liszt. Napjainkra - sokak örömére - viszont egyfajta túlkínálat alakult ki a gluténmentes liszteket illetően és mi csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi mindenből készülhet liszt. A kereslet generálja a kínálatot és ez fordítva is igaz. De ez így van rendjén.
Köles, csicseriborsó, burgonya, kukorica, rizs, hajdina, zabpehely, útifűmaghéj, mandula, kókusz. Mi bennük a közös? Segítünk megválaszolni. Ők a talán még ismertebb, egyszerűbb gluténmentes alaplisztekhez tartoznak. A reform táplálkozást folytatók valószínűleg nagy részükkel már megismerkedtek és használják őket a mindennapokban. Megtanultak velük bánni, mert valljuk be máshogyan viselkednek, mint hagyományos társaik. Kis gyakorlás, némi rutin és mi is könnyedén süthetünk, főzhetünk, ráadásul gluténmentesen.
Ha már unjuk a megszokott gluténmentes alapliszteket, akkor érdemes tovább kísérletezni, új ízekkel megismerkedni. Konjakliszt, földimandula liszt, nyílgyökérliszt, zöldbanán liszt, lenmag, quinoa, gesztenye, mák, máriatövismag, kendermag, szőlőmag - a teljesség igénye nélkül. Már a nevük is sokat sejtető. Nézzen körül webáruházunkban és tegyen egy próbát Ön is!