Gluténmentes alaptészták
Kategóriánkban lévő gluténmentes tészták összetétele rizs, kukorica, csicseriborsó, illetve ezek keveréke. Különösen örülünk a gluténmentes gnocchinak és tortillának, valamint a nem hétköznapi formáknak. Válogasson kedvére!
Számtalan méret, külső, felhasználási mód. Az a fajta étel, amit könnyen választunk, az emberek nagy többsége szeret, és a gyerekek egyik kedvence. Ez pedig a tészta. És az akkor sincs másként, ha az a tészta gluténmentes.
Ebben a kategóriába a rizs, kukorica és csicseriborsó alapú gluténmentes tésztákat válogattuk össze. Az az igazság, hogy a mai napig rácsodálkozunk arra mi is, hogy lehet két azonos márkájú, azonos összetételű tészta mégis annyira más?! Márpedig más enni egy spagettit, egy kagyló formát, egy lasagne-t vagy egy sima penne-t.
A minőségi gluténmentes tészta ott kezdődik, hogy főzés után nem ragadnak össze a tésztaformák, és felületükön sem képződik egy ragacsos réteg. A jó minőségű tészta másik ismérve, hogy nem a tészta formája és a barázdáltsága miatt öleli körbe a szósz, hanem a tészta textúrája / porozitása teszi mindezt lehetővé.
Termékválasztékunk összeállítása során elsődleges szempont volt, hogy a közhiedelemmel ellentétben megmutassuk, igenis a mentes is lehet finom.