Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes tésztakülönlegességek

Zöldborsó, köles, csicseriborsó, vöröslencse, feketebab - mind-mind képezhetik a gluténmentes tésztakülönlegességek összetételét. Változatos ízvilág különböző formákban. Kóstolja meg Ön is!

Rendezés:

Mitől is különleges egy tészta? Azon már rég túl vagyunk, hogy a gluténmentes tészta ilyen besorolást kapjon, hisz mára már sokan választják tudatosan vagy pedig  egyéb okból vezérelve.

A formák világát tekintve is sokféle tésztával találkozunk, már nem lepődünk meg egy kagylóformán egy csillagon és a rizstészta hallatán sem nyílik tágra a szemünk. Na, de akkor mi az a plussz, amit ezek a tésztakülönlegességek tudnak?

A titok nyitja nem más, mint az alapanyag. Annak milyensége, színe, tápanyagtartalma, íze. Egyre több mindent ismerünk meg a világból, egyre inkább szélesedik a látókörünk, színesedik a világ  és ez megmutatkozik a táplálkozásunkban is. A gyártók igyekeznek igazodni a piaci igényekhez és egymást túlversengve kínálják az újabb és újabb gluténmentes tésztakülönlegességeket, hogy mi fogyasztók megelégedve álljunk fel az asztaltól egy finom tésztás  étel elfogyasztása után.

A kukorica, rizsliszt vagy csicseriborsó alapú tészták, már ismertek a gluténmentes tészták körében.  A hüvelyes alapú tészták képviselnek egy új irányt mind ízvilág, mind pedig színvilág tekintetében. Ki ne vidulna fel egy narancssárgás színű tészta láttán, vagy csodálkozna rá egy fekete színű tésztára, a zöld színű, ámde nem spenótos tészta látványa sem utolsó.

Színek, formák, tészták - továbbra is gluténmentesen!