Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes gabonák, hüvelyesek

Gluténmentes gabonák és hüvelyesek széles választékát kínáljuk Önnek. A vegetáriánus életmód is könnyen terel minket az egészséges, nem mindennapi, tápanyagban gazdag megoldások felé. Nézzen körül nálunk!

Rendezés:

A reform táplálkozás egyik jellemzője, hogy bátrabban nyúlunk különböző gabonákhoz, hüvelyesekhez. A vegetáriánus életmód könnyebben terel minket olyan hüvelyesek, olyan minőségi alapanyagok felé, melyek felhasználásával teljes értékű ételeket készíthetünk.

A gluténmentes gabonák, hüvelyesek tárháza igen széles és még csak nem is kell különösebb kutatómunkát végezni, hogy mi minden kapható már a boltokban, a webáruházakban. Ki-ki ízlése, választása, kedvence  szerint válogathat a bőséges kínálatból. Újra felfedezett gabonák, hüvelyesek kapnak nagyobb teret a táplálkozásunkban vagy eddig ismeretlenek válnak étkezéseink részévé. Számtalan szín, forma, nagyság, állag elkészítési mód kapcsolódik hozzájuk gazdagítva ezzel mindennapjainkat.

A gluténmentes gabonákat illetően a hagyományos  fehér rizst gyakran felváltja a táplálóbb barna rizs, a szemet gyönyörködtető vörös rizs, a fekete színű indán rizs, az illatos jázmin rizs, vagy különleges rizskeverékek. És akkor még nem említettük a csicseriborsót, az amarántot, a quinoa-t...

Gluténmentes hüvelyesek között  akár tápanyag-,  vitamin-, rosttartalom vagy ásványi anyag tartalom szerint is válogathatunk. Ennek függvényében és ismeretében készíthetjük el köreteinket, egytálételeinket vagy zöldségolyóinkat. Fekete bab, barnalencse, vöröslencse, sárgalencse, és zöld mungóbab. A kínai hagyományok szerint  a táplálkozásban nemcsak az öt alapíznek, hanem a színeknek is szerepe és jelentősége van. Úgy tartják, hogy minél színesebb egy étel annál inkább megtámogat minket. Már csak Önnek kell eldöntenie, hogy milyen színben szeretné, hogy ételei pompázzanak! Színesítse ételeit velünk együtt!