Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Gluténmentes lisztek

Gluténmentes lisztjeinkről és lisztkeverékeinkről bizton állíthatjuk, hogy velük a sütés és főzés öröm! Minőségi, finom, könnyen kezelhető gluténmentes lisztjeink ráadásul finomított cukormentesek is. 

A gluténmentes táplálkozásra való áttérés egyik talán legszerteágazóbb területe a gluténmentes lisztek kategóriája. Régen, sok-sok évvel ezelőtt jóval kisebb volt a kínálat, akkor nehezebb volt valami finomat gyorsan összedobni, mostanra pedig talán a túlkínálat rengetegében talál az ember nehezebben támpontot. Gluténmentes lisztkeverékek tekintetében úgy véljük, ki kell tapasztalni, ki melyik márkával, melyik keverékkel tud a legjobban dolgozni. Ahány ház, annyi szokás.

Az enniValót webáruházban igyekszünk ízelítőt adni azokból a keverékekből, melyek nem tartalmaznak finomított cukrokat. Nagyon szeretjük a Bauckhof kenyérliszt keverékeit és a Schär gluténmentes lisztjeit. Az it's us termékcsalád egyre nagyon kínálattal van jelen a piacon, érdemes lehet az 500g-os lisztekkel is kísérletezni, ezáltal többfélét kipróbálni. Kate's és Miklos's cikóriainulinnal készített lisztjei egyedülállóak. De mindenképp meg kell említenünk a Vegabond, PaleOk, Dia-Wellness lisztjeit is, a választék óriási. A Bake-Free márkát pedig valószínűleg már sokan ismerik, kedvelik és használják, ajánljuk a gluténmentes kenyérliszt keverékeit.  

A homogén liszteknél  - be kell valljuk - magunk is rácsodálkoztunk a felhozatalra. A közismert kukoricaliszt, rizsliszt és mandulaliszt csak egy egyszerű beugró. Ahogy elkezdünk kísérletezni, próbálkozni, kóstolni, egyre többféle lisztet szeretünk meg mi is, és egyre inkább ráérzünk arra, mikor mit érdemes használni, milyen liszttel érdemes kiegészíteni az adott ételt, mivel varázsolhatunk plusz ízeket. Csakúgy mint a gluténmentes lisztkínálat, a gyártók is szép számban felsorakoztak. A hazai BiOrganik, Naturmind, Dénes Natura, Eden Premium mellett ott van a Kenyérvarázs és Vegabond is, az osztrák Pödör és Bauckhof mellett pedig a német Rapunzel márka.  Válogasson és süssön kedvére!