Gnocchi, mentesen
Gluténmentes gnocchi, azaz krumplinudli vagy hívhatjuk burgonyás nokedlinek is. ... igazából mindegy is!
Aki imádja Itália ízeit annak a pizza, a különféle rizottók és sajtok mellett biztos, hogy egy héten legalább egyszer kerül az asztalára főtt tészta és gnocchi is. És ahogy a gnocchi nálunk külön alkategóriát érdemelt, most külön is írunk róla.
Valahol a gyúrt tészta és a száraztészta között van félúton. Elkészítése házilag is egyszerű. Mindössze krumplit, lisztet, tojást, sót kell összegyúrni és kész is a gnocchi alapja. Természetesen attól lesz, gluténmentes a gnocchi, ha mentes lisztet használunk hozzá. Ha jól akarjuk csinálni, akkor számoljunk azzal, hogy elkészítése időigényes. Cserébe viszont egy rendkívül laktató, sokak által kedvelt, a gyerekek által pedig - túlzás nélkül - rajongásig szeretett főfogás.
És ahogy a tésztát is számtalan szósszal készíthetjük, a gnocchi sem marad le e tekintetben egy kicsit sem. A teljesség igénye nélkül: paradicsommal, spenótosan, sajtosan, vega vadasmártással, egyszerűen vajban megforgatva, friss fűszerrel megszórva, pesto-val ízesítve, sütőtökkel, ricottával, parmezánnal avagy rakottasan.
Villámgyors vacsora, biztos siker!