Gluténmentes gnocchi, a nudli olaszosan

Gluténmentes gnocchi, a nudli olaszosan
Gluténmentes gnocchi, a tészták sorából kilógó, magának egy önálló kategóriát kivívó gluténmentes tészta. Joggal!

Gnocchi, mentesen

Gluténmentes gnocchi, azaz krumplinudli vagy hívhatjuk burgonyás nokedlinek is. ... igazából mindegy is!

Aki imádja Itália ízeit annak a pizza, a különféle rizottók és sajtok mellett biztos, hogy egy héten legalább egyszer kerül az asztalára főtt tészta és gnocchi is. És ahogy a gnocchi nálunk külön alkategóriát érdemelt, most külön is írunk róla. 

Gluténmentes gnocchi fadeszkánValahol a gyúrt tészta és a száraztészta között van félúton. Elkészítése házilag is egyszerű. Mindössze krumplit, lisztet, tojást, sót kell összegyúrni és kész is a gnocchi alapja. Természetesen attól lesz, gluténmentes a gnocchi, ha mentes lisztet használunk hozzá. Ha jól akarjuk csinálni, akkor számoljunk azzal, hogy elkészítése időigényes. Cserébe viszont egy rendkívül laktató, sokak által kedvelt, a gyerekek által pedig - túlzás nélkül - rajongásig szeretett főfogás. 

És ahogy a tésztát is számtalan szósszal készíthetjük, a gnocchi sem marad le e tekintetben egy kicsit sem. A teljesség igénye nélkül: paradicsommal, spenótosan, sajtosan, vega vadasmártással, egyszerűen vajban megforgatva, friss fűszerrel megszórva, pesto-val ízesítve, sütőtökkel, ricottával, parmezánnal avagy rakottasan.

Villámgyors vacsora, biztos siker!

Tartalomhoz tartozó címkék: gluténmentes Olvasnivaló