GreenMark Organic bio étkezési mák 250g
A mákot a legtöbb ember szereti, és sokan egyenesen rajonganak érte. Számos módon használhatjuk, ízesíthetjük, keverhetjük, az internet is ontja magából a sok-sok mákos receptet, különösen az év vége felé közeledve. Szerencsére a mák egész évben kapható, és nem kell a karácsony "alibiként" ahhoz, hogy bármikor elővehessük, ha eszünkbe jut.
A mák őshazája Közép-Ázsia, de hazánkban is már igen régóta termesztik, a GreenMark Organic bio mák pedig magyar termék. Kiemelt ásványi anyag tartalommal bír, ezek közül is a kálcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, kálium és magnézium hangsúlyos. A vitamintartalmánál mindenképp érdemes kiemelni a B1-, B6-, B2 vitaminokat.
Idegnyugtató, altató, csillapító hatással bír, lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a magas vérnyomást, megelőzi az embóliát, a trombózist. Fokozza a szervezet védekező működését, növeli a szellemi teljesítőképességet.
Ennyi jó tulajdonság és ellenálhatatlan ízvilág mellett a kérdés csak az lehet, hogy elsőként tésztára, nudlira vagy süteménybe tegyük?
|