GreenMark Organic bio napraforgómag hántolt 500g
A napraforgómagot először Észak-Amerikában termesztették, onnan került át Európába. Hazánkban is kiterjedt napraforgóföldek vannak, gyakran találkozunk az élénksárga virágszirmú növénnyel az országutak mentén.
Tápláló, energiadús mag, jelentős telítetlen zsírsav tartalommal. Érdemes kiemelni, hogy E-, és B1-vitaminban gazdag, ásványi anyagok közül a kalcium, magnézium és kálium, azok amelyek növelik a napraforgómag beltartalmi értéket.
Különféle gyümölcsszeletek, gyümölcsgolyók, granolák, kásák alkotóeleme, ilyen formában fogyasztjuk általában, de sütés főzés terén talán még gyakrabban használhatnánk.
A GreenMark Organic bio hántolt napraforgómag kiváló saláták, sütemények ízesítésére, keverhetjük kenyérlisztekhez, de levesek, egytálételek, köretek mellé tálalva - akár enyhén megpirítva - igazán finom fogások készülhetnek.
|