Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi is az a cikóriainulin?

Mi is az a cikóriainulin?

Miért előnyös a cikóriainulin fogyasztása? Most megtudhatja!

A táplálkozástudományban találkozhatunk a funkcionális élelmiszerek“ kifejezéssel, melyek olyan élelmiszerek, amelyek az ember egészségére pozitívan hatnak, illetve csökkentik bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát. Ennek három fő csoportja van: 

- probiotikumok

- prebiotikumok

- szimbiotikumok

A prebiotikumok olyan természetes, szerves, nem emészthető tápanyagok (azaz rostok), amelyek serkentik a vastagbélben található, számunkra fontos, jótékony hatású (probiotikus) baktériumtörzsek szaporodását, így segítve az egészség megőrzését. A prebiotikumok egyik fajtája az inulin.

Az inulin egyfajta rost, mely számos növényben megtalálható. A természetes források között szerepel a cikória, articsóka, fokhagyma, spárga, hagymavelő, búza és a nyers árpa is, a cikóriainulin pedig megtalálható a cikória gyökereiben, valamint a hagymában, póréhagymában, fokhagymában, banánban vagy articsókában.

A növényeknél egyfajta energiatároló funkciót töltenek be. Számunkra azért hasznosak, mert támogatják a bélflórát, tápanyagot jelentenek a hasznos bélbaktériumok számára úgy, hogy képesek eljutni a bélrendszer alsó részére is. 

Őseink jóval több inulin tartalmú növényt fogyasztottak, mint mi manapság. Ezt felismerve, a gyártók is előszeretettel dúsítják inulinnal a fehérjeszeleteket, müzli szeleteket, tejtermékeket, joghurtokat, italokat, desszerteket.

 

Az it’s us termékcsalád prebiotikus cikóriainulint tartalmazó lisztkeverékei, száraztésztái bevezetésével támogatja a gluténérzékenyek általános jó közérzetét. Az egészséges bélrendszer jó hatással van általános jóllétünkre, ezért nagyon fontos, hogyan tápláljuk azt. Kedvenc termékünk az It's us Maria's fűszeres falafel mix, mert hidegen, melegen, otthon, útközben szendvicsnek elkészítve is kiváló!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikoriainulin Olvasnivaló