Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan készül?

Hogyan készül?
Extrudált kenyér gluténmentesen

Bizonyára sokan ismerik az extrudált kenyereket, de vajon hányan tudják, hogyan is készülnek valójában?

Az adott termék előállításához szükséges gabona kiválasztása után a gyártási folyamat a tisztítással kezdődik, melynek során eltávolítják a gabonán lévő szennyeződéseket. Ezt követi a megfelelő szemcsenagyságra való darálás, majd a rostálás, szitálás. Annak függvényében, hogy milyen ízű extrudált kenyeret szeretnének előállítani (pl. köleses, hajdinás, kukoricás, quinoás, lenmagos, zöldséges)  ízesítik illetve más  gabonákkal kevert elegyet készítenek. Az így kapott gabona lisztkeverék adja a termék alapját.

Egy  úgynevezett extruder gépben ezt a  gabona lisztkeveréket magas hőmérsékletnek  és nyomásnak vetik alá, majd kipréselik a gépből az extrudált kenyérre jellemző, hálós szerkezetű anyagot.  Ezután darabolják, kihűtik, majd csomagolják az elkészült szeleteket.

A gluténmentes gabonákból készült extrudált kenyereket  az egészséges életmódot folytatók, diétázók, ételintoleranciában szenvedők  is bátran  fogyaszthatják. Teljes kiőrlésű gabonából készülnek, ezáltal magas a rosttartalmuk és zsiradékot valamint hozzáadott cukrot sem tartalmaznak.

Tartalomhoz tartozó címkék: gluténmentes Olvasnivaló