Kakaóporok, karobporok hozzáadott cukor nélkül

Természetes volt, hogy ebbe a kategóriába kizárólag  a kakaó porok és karobporok hozzáadott cukor nélküli változatai kerülhettek bele, így kínálva Önök számára a lehető legtermészetesebb ízvilágot. Mert  a mentes is lehet finom!

Rendezés:

Alce Nero bio kakaópor 75g

1.330 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

GreenMark Organic bio kakaópor 200g

2.955 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Naturmind karobpor 500g

1.260 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Torras bio cukormentes kakaópor 150g

1.510 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

A karobpor

A szentjánoskenyérfa terméséből előállított kakaóra hasonlító, kissé édeskés ízű élelmi rostokban gazdag alapanyag. A karobpor készítése során a barna hüvelyes termést szárítják, pörkölik, majd végül megőrlik.

Ásványi anyagokban, kalciumban és vitaminokban gazdag (A és B vitamin), antioxidáns hatású termék. A kakaópornál magasabb a szénhidráttartalma, viszont a zsírtartalma alacsonyabb. Koffein-, teobromin-, valamint laktóz- és gluténmentes, nem tartalmaz koleszterint és még nátrium-szegény is. Így sokféle diétába beilleszthető és kakaóra érzékenyek is fogyaszthatják, valamint nyugodtan ihatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák és idősek.

A karobpor felhasználható csokoládét helyettesítő termékek, krémek, pudingok készítésére, sütemények ízesítésére, de ugyanúgy használhatjuk növényi italaink ízesítésére is. Felhasználási mennyisége megegyezik a kakaóéval.

A kakaó 

A kakaó pozitív élettani hatása közismert, bár fogyasztása elsősorban rendkívül finom ízének köszönhető. Fontos itt is kiemelni a minőséget, a magas kakaótartalmat. Kategóriánkat folyamatosan bővítjük, természetesen továbbra is szem előtt tartva a cukormentességet. Fogyaszthatjuk egyszerűen növényi italba keverve, krémekhez, desszertekhez, süteményekbe, kásákra, müzlikre szórva.  A plusz ízzel együtt plusz energiához is jutunk.