Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Kókuszvirágcukor vagy ahogy mi hívjuk: kókiviricuki.

Kókuszvirágcukor vagy ahogy mi hívjuk: kókiviricuki.
Aranybarna édesítő

A kelet-ázsiai népek által már igen régóta fogyasztott kókuszvirágcukrot csak mostanában ismerhettük meg. A különleges gasztronómiai élményt nyújtó kókuszvirágcukrot a kókuszpálma virágának nektárjából állítják elő.

Igazából nincsen kókusz íze, inkább a barna cukoréra hasonlít. Textúrája sokkal finomabb, nem olyan homogén, mint a kristálycukoré, de édesítőereje megegyezik vele.

Alacsony hőfokon oldódik, ezért minden paleos alapanyaggal nagyon jól viselkedik. Főzésre, sütésre egyaránt alkalmas (torták, sütemények), de fogyaszthatja kávéhoz, teához is. A kókuszvirágcukor meleg időben jó alapja lehet egy gyümölcsökkel dúsított limonádénak is. 

Kókuszvirágcukros zabkeksz receptért katt ide!

Magas ásványi anyag-, és vitamintartalmának köszönhetően igen kedvelt cukorfajta lett. Tartalmaz káliumot, magnéziumot, cinket, vasat és B1-, B2-, B3-, B6-, és C- vitamint .

Tápanyagtartalom 100 g Naturmind kókuszvirágcukorban:

Energia:                                    1643 kJ/387 kcal

Zsír:                                           0,17g

 amelyből telített zsírsavak:      0,17g

Szénhidrát:                               95,3g

 amelyből cukor:                       95,3g

Fehérje:                                   1g

Só:                                           0,45

Tartalomhoz tartozó címkék: Olvasnivaló