Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Kókuszvirágcukor, a paleo édesítés egyik formája

Kókuszvirágcukor, a paleo édesítés egyik formája
Aranybarna szilárd vagy folyékony édesítő?

Természetes édesítés kókuszvirágcukorral

A Kelet-Ázsiában már régóta fogyasztott kókuszvirágcukrot nemrég ismerhettük meg hazánkban. Ennek ellenére olyannyira elterjedt, hogy nemcsak önálló termékként találkozhatunk vele a boltok polcain, de egyre több édesség összetevője között is megtaláljuk. A különleges gasztronómiai élményt nyújtó kókuszvirágcukrot a kókuszpálma virágának nektárjából állítják elő. Nevével ellentétben nincsen kókusz íze egyáltalán. Ha mégis meg kellene  határozni ízvilágát, akkor a barna cukrot tudnánk felhozni példának.  A textúrája sokkal finomabb, nem olyan homogén, mint a kristálycukoré, de édesítő ereje megegyezik vele.

Miért lehet jó alternatíva édesítésre? Kókuszpálma

Magas ásványi anyag-, és vitamintartalmának köszönhetően igen kedvelt cukorfajta. Tartalmaz káliumot, magnéziumot, cinketvasat és B1-, B2-, B3-, B6-, és C- vitamint. Glikémiás indexe alacsony. Alacsony hőfokon oldódik, ezért minden paleos alapanyaggal nagyon jól viselkedik.

Mire és hogyan használjuk a kókuszvirágcukrot?

A válasz nagyon egyszerű. Főzéshez, sütéshez egyaránt alkalmas (torták, sütemények, desszertek), de édesíthető vele kávé, tea növényi ital is. A kókuszvirágcukor meleg időben jó alapja lehet egy gyümölcsökkel dúsított limonádénak is. Vannak kifejezetten kókuszvirágcukorból készült receptek, ott az előírt mennyiséget használjuk belőle, ha viszont régi és bevált receptjeinket szeretnénk készíteni egészségesebb változatban, akkor vegyük a számításba, hogy a kókuszvirágcukor karamelles íze esetleg hangsúlyosabban érvényesülhet.

Aki viszont a folyékony édesítőket szereti azoknak a kókuszvirágcukor szirupot ajánljuk. Felhasználását tekintve, ugyanúgy használható,  mint bármelyik más szirup állagú édesítő. Adagolását mindenki saját ízlése szerint alakíthatja.

Gluténmentes zabkeksz kókuszvirágcukorral receptért katt ide!

Tápanyagtartalom 100 g Naturmind kókuszvirágcukorban:
Energia 1643 kJ /387 kcal
Zsír: 0,17g
amelyből telített zsírsavak: 0,17g
Szénhidrát:    95,3g
amelyből cukor:   95,3g
Fehérje 1g
0,45g
Tartalomhoz tartozó címkék: Olvasnivaló