Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Liofizálás

Liofizálás

Liofizált, azaz fagyasztva szárított gyümölcsök az ízek megőrzésére

LIOFILIZÁLT gyümölcs? Mi is az?

A liofilizálás fagyasztva szárítást jelent. Amennyiben az így kezelt anyagokat meg tudjuk óvni a vízfelvételtől, éveken keresztül tudjuk tárolni őket úgy szobahőmérsékleten, hogy megromlanának. Ez azért van, mert víz hiányában a mikroorganizmusok nem tudnak megélni rajta és az enzimek sem működnek vízmentes közegben, amelyek egyébként lebonthatnák az anyagot.

Használatuk, miért olyan népszerű?

A liofilezés a tartósított anyagokat kevésbé károsítja, mint más, vízelvonó módszerek amik magasabb hőmérsékleten működnek. Az anyag fagyasztva szárítás során nem zsugorodik és nem is keményedik meg. Az illat- és íz anyagok változatlanul megmaradnak, ezért előszeretettel használják ezt a módszert az élelmiszerek tartósításánál is. Az eljárás során  mikroszkópikus pórusok keletkeznek, ezért könnyen és gyorsan rehidratálhatók a liofilezett termékek. 

Granola liofilizált gyümölcsokkel tálkábanKedvenc granolánkban Hester's Life Chocolate Granola - csokoládés granola  320g az óriás eperszeleteket érdemes magában is megkóstolni, mert olyan, mintha friss gyümölcsöt fogyasztanánk!

Amennyiben por alakban kóstolná a kíméletesen tartósított gyümölcsöket válassza a Pödör gyümölcsporait.

Tartalomhoz tartozó címkék: Olvasnivaló