Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Mentes termékek, nem csak mentesen étkezőknek!

Mentes termékek, nem csak mentesen étkezőknek!

Mert finomak, mert egészségesek  és kompromisszum mentesek!

Mentes termékek a tudatosság jegyében

Nem vitás, napjainkban a a reform és a mentes termékek virágkorát éljük. Lényegében nincs olyan bolt vagy webáruház,  ahol ne lehetne valamilyen mentes dolgot kapni. És itt pont a valamilyenen, azaz pontosabban a mi esetünkben a milyenen van a hangsúly. Az élelmiszerpiacon a mennyiségből általában nincs hiány, de a minőségi termékekért, különlegességekért, lehet, hogy hosszú-hosszú kilométereket kell utazni, vagy gyalogolni nem kevés időt  rááldozva a beszerzésükre, pedig időből van a legkevesebb mindenkinek.

A tudatosság az élet sok területén egyre inkább elterjedőben, van és ez alól a táplálkozás sem kivétel. Egészséges alapanyagokból készített ételnek nincsen párja és a gondosan összeválogatott termékek hosszútávon csakis a javunkat szolgálják.

 

A termékek összetevői a legfontosabbak

Termékösszetevők nagyítóval nézve

Az igazán tudatos vásárló, mindig nyitott szemmel jár a szó legszorosabb értelmében. Ezzel mi sem vagyunk másképpen, sőt ez mindennek az alfája és omegája. Állandóan  nézzük, tanulmányozzuk a termékek összetevőit, mondhatni előbb olvassuk el a termék hátoldalán lévő címkét, minthogy magával a csomagolással, a termék nevével vagy felhasználásával foglalkoznánk.

Meglehetősen sokszor tapasztaljuk, hogy gyönyörű szép egy termék összetétele, de a cukor valahogyan mindig ott van benne...nagyon kell figyelni, mert olyan termékbe is kerül cukor, amiről nem is gondolnánk, az pedig kizáró tényező számunkra. Ha viszont egy termék  összetevői alapján  megfelel a "szigorú elvárásainknak", akkor örömmel osztjuk meg ezt másokkal is, ezzel sok utánajárást, időt spórolva meg azoknak, akik nyitottak a változásra, az egészséges életmódra.

 

Háromszorosan mentes termék? Nálunk csak ilyen van!

De esetünkben mit is jelent a mentesség? Gluténmentes, hozzáadott finomított cukor nélküli, vega termékeket, pontosabban szólva mindhárom feltételnek egyszerre megfelelő terméket. Könnyű és nehéz dolgunk is van egyszerre. Ami megfelel az előbb említett háromféle mentességnek az rendben van, a többivel sajnos nem tudunk foglalkozni.

gluténmentes kérdéskör, már olyannyira ismert, hogy lassan-lassan már a bőség zavarával állunk szemben a termékek kiválasztásánál, de  természetesen itt is keressük a tápláló élelmiszereket, finom ízeket. Gyakran új gluténmentes gabonák, vagy azok izgalmas kombinációjából igazán finom falatok kerülnek a piacra.

 

Nem minden cukor az, ami annak látszik!

Azaz a cukormentesség kérdésköre a legnehezebb "falat". Sokszor egy összetevő megnevezése is megtévesztő, hiszen hiába hívják almacukornak az almacukrot a szó klasszikus értelmében nem cukor, hanem az almából kivont természetes édesítő. A kókuszvirágcukor pedig  a kókuszpálma virágának nektárjából kivont édesítő. Az előbbi két példát egyes táplálkozási irányzatok ugynevezett paleo cukroknak nevezik, mi természetes édesítőként használjuk.

Legtöbb termékünk hozzáadott cukor nélküli, azaz az összetevők jellegéből adódóan tartalmaz csak cukrot, más esetekben az édességet, az édes ízt természetes édesítéssel, növényi  vagy egyéb édesítőszerekkel érik el. A nassolnivalók, édességek azok a termékek, ahol a cukormentességre jobban oda kell figyelnünk, a többi termék esetében, ha meglátjuk a cukor szót, akkor azt biztosan nem kerül bele a termékkínálatba.

Kóstolás, kipróbálás

Sok esetben igyekszünk a termékekkel közelebbről is megismerkedni. Megkóstoljuk, kipróbáljuk őket és tapasztalatainkat az egyes termékeknél fel is tűntetjük, annak reményében, hogy ezzel segítségre vagyunk  a választásnál. Azt mondanunk sem kell, hogy a termékpaletta folyamatosan változik, vannak termékek amelyektől búcsút kell vennünk, mert az összetételében számunkra negatív változás következik be (általában visszakerül bele a cukor), de helyettük, szinte mindig van valami újdonság, valami különlegesség, aminek lehet örülni.

Mindenkit arra biztatunk - saját magunk és az egészségünk érdekében - , hogy igenis fordítson figyelmet arra, hogy mi kerül a tányérjára, mit eszik, mit visz magával. Ha ebben egy kicsit is tudunk segíteni, vagy utat mutatni, akkor már megérte!

...enniValót mentesen!

Tartalomhoz tartozó címkék: cukormentes gluténmentes Olvasnivaló