Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Mentes webáruház - Mindenkinek!

Mentes webáruház - Mindenkinek!
Ez mit jelent? Nemcsak mentesen étkezőknek? Mindenkinek, aki szereti az újdonságokat, finomságokat, különlegességeket, az egészséges és reform élelmiszereket!

Kezdjük az elején! Mitől is mentes ez a webáruház? Minden termékünk úgy került fel a honlapunkra, hogy egyszerre három mentességnek kell megfelelnie. Gluténmentes, hozzáadott finomított cukrot nem tartalmaz és vega. De ugyan számos "hétköznapi" termék a természeténél fogva tudja ezeket a mentességeket produkálni, így jelen írásunkban azokat helyezzük előtérbe.

Vannak bizonyos szavak, nevezzük azokat most kulcsszavaknak, amelyeket olvasva az emberek többsége továbbgörget, lapoz, klikkel, hiszen őt nem érinti. 

Jelen írásunkban megmutatjuk, mennyi-mennyi minden mentes finomságot árulunk, amit az emberek többsége fogyaszt, egyszerűen csak nem tudatosul bennük annak mentes volta. Lassan talán mindenki hallott már olyan gluténmentes termékekről, amik finomak. Ismerjük a laktózmentesség "problémáját", amit akár valami bogyóval is lehet orvosolni, na de hogy ne igyunk tejet?! Továbblapozunk. A vegák valószínűleg köreten élnek, és nagyanyáink is cukorral sütöttek, mi azzal a baj?

Természetesen semmi. Célunk nem az emberek meggyőzése, hogy mentesen enni márpedig kell. Célunk megmutatni, hogy mentesen enni lehet jól, lehet finoman, és Valóban....:)

Mindenki evett már a sarki kínai büfében, az esetek többségében rizstésztát vagy rizst. A hagyományos liszteket használva is igen jó szolgálatot tesznek a - természetüknél fogva gluténmentes - alaplisztek, említsük csak a mandulalisztet, kókuszlisztet, rizslisztet, bár szívünk szerint felsorolnánk itt az összeset, olyan különlegesek!

Az Abonett márkanév összeforrt az extrudált kenyér fogalmával, valahogy úgy, mint a Szilvia név a papírtörlővel. A köztudatban ez egy és ugyanaz, még ha elsősorban a diétára is asszociálunk. Miközben az extrudált kenyérhelyettesítők választéka egyre csak nő!

A kukoricapelyhet már gyerekkorunkban is fogyasztottuk, pedig azóta eltelt 10-20-30 év... Ma már a kásák, müzlik, granolák idejét éljük, és még ha a gyümölcsszeleteknek ezer féle elnevezésük is van, mindenki evett már illetve nassol rendszeresen raw bar-okat, müzliszeleteket, protein szeleteket

Kijelenthetjük, hogy a cukormentes csokik divatját éljük. Igaz, hogy csak egyfajta illúzió, hogy ebből korlátlanul és büntetlenül ehetünk (kipróbáltuk, nem így van...). De talán a menő fitness edzők által engedélyezett  napi egy kockát megduplázhatjuk így. 

A chipsekről, tortilla-król sokszor az esti filmnézés jut eszünkbe, és talán már egy lencsechips-re vagy hummus chips-re sem kapjuk fel a fejünket értetlenül. Sós nassolnivalónk közül a kölesgolyóval legelőször a babák ismerkednek, hiszen azt tényleg minden mama vette, baba ette.

Térjünk át az italokra. Magyarországon talán nincs olyan háztartás, ahol ne tartanának teát és kávét. És ha nem is minden háztartásban, de a gyümölcslevek, szörpök és zöldséglevek is erősen a hétköznapok részét képezik. Muszáj megemlítenünk kedvenc gyümölcsporainkat! Nem mentes mivoltuk, hanem különleges ízük miatt! Speciális eljárással  az ún. liofizálással készülnek, így őrizvén meg a  gyümölcsük eredeti ízét, aromáját. 

Ha bekukkantanánk - szúrópróbaszerűen - egy-egy spejzba / konyhaszekrénybe, egész biztosan találnánk konzerveket, készételeket. Nem számít extrának sem a lekvár, sem pedig a befőtt, de még a méz sem. Fűszerek nélkül elképzelhetetlen lenne a főzés (gondoljunk csak "A só" c. mesére!), hiszen valóban a konyha alfája és omegája. Az ízesítéshez pedig hozzátartoznak az olajok és ecetek is.

Kategóriáink kiemelését még folytathatnánk, de nem tesszük. Ha csak annyit elérünk (idővel), hogy az emberek vásárlásaik során elolvassák a termékcímkéket, már nagyon sokat tettünk. Egyrészt izgalmas (persze csak akkor, ha látjuk az apró betűket...), másrészt elkerülhetetlen, hogy rácsodálkozzunk, elgondolkozzunk ezeken. Minden további messzemenőbb következtetést természetesen mindenkinek magának kell levonnia. 

... enniValót mentesen!

Tartalomhoz tartozó címkék: Olvasnivaló