Naturfood fenyőmag 50g
A fenyőmag bizonyos fenyőfajták elefántcsontszínű, apró magja. A fenyőtobozban található magokat kézi feldolgozás során távolítják el, ezzel is magyarázható a viszonylag magas ára. Koreában, Szibériában, Kínában, Afganisztánban, Kínában, az Egyesült Államokban és Európában is vannak ehető magokat termő fenyők, de a magok nagyságát, formáját, tápanyag tartalmát tekintve eltérőek.
A fenyőmag gazdag forrása a mangánnak, foszfornak, magnéziumnak, cinknek E-, és K-vitaminnak. Hazánkban még csak most ismerkedünk vele, az olasz, spanyol, Közel-keleti konyhában azonban már régóta használják sütés, főzés, ételkészítés során. Az olasz konyhában a pesto elengedhetetlen alapanyaga.
A Naturfood fenyőmagot szórhatjuk salátákra, tehetjük süteményekbe, keverhetjük zöldségkrémekbe!
Tipp: a fenyőmag enyhén megpirítva még finomabb!
|