Fűszerek, fűszerkeverékek, fűszerkülönlegességek

Az élet sava-borsa. Olyan alapfűszereket, fűszerkeverékeket és fűszerkülönlegességeket kínálunk, melyek változatossá, ízessé, élettel telivé teszik főztjét. A fűszer a főzés lelke. Kísérletezzen bátran!

Az enniValót webáruházban kiemelt szerep jut a fűszereknek, fűszerkülönlegességeknek, nemhiába kapott egy külön főkategóriát. Manapság azért már túlléptünk a só, bors, pirospaprika hármas használatán, de valljuk, hogy még mindig keveset fűszerezzük az ételeinket, életünket.

Az ételek ízesítéséhez kell egy kis bátorság, kreativitás. Merjünk elszakadni a megszokott ízektől, kísérletezzünk bátran. Legjobb kiindulópontja lehet ennek, ha a főzés közepette rájövünk, hogy nincs otthon valami, de már benne vagyunk a folyamatban, a krumpli félig megfőtt, de egy csipetnyi só sincs otthon... vagy a sütemény majdnem kész, viszont elfogyott az almacukor?! Egy-egy ilyen eset után könnyen előfordulhat, hogy legközelebb a felfedezett fűszerkombinációt használjuk már, nem a megszokottat.

Első körben a Lakshmi, Kotányi, Fűszerész termékeit töltöttük fel weboldalunkra. Természetesen ezen termékek is mind cukormentesek, gluténmentesek. Szem előtt tartjuk a minőséget, emellett a kedvező árakat, mert igenis nagy különbség lehet két füszer között is. Számos kedvencünk van, a teljesség igénye nélkül hadd említsük meg Horváth Rozi citrombors fűszerkeverékét, könnyebb lenne felsorolni, hogy melyik ételbe nem teszünk, mert számunkra alap.

A pizzáink elengedhetetlen fűszere a Kotányi olaszos fűszermalom, a leveseink Lakshmi rózsabors nélkül nem kerülnek tálalásra. A salátákhoz mindig adunk Lakshmi görögszénát, a sütikbe Lakshmi Bourbon vaníliaport. Ha csípős, akkor Kotányi Bird's Eye Chili, ha tárkonyos leves, akkor Lakshmi zöld kardamom, ha bableves, feltétlen rakunk bele természetes folyékony füstöt, és a délutáni habos mandulás latte-t Kotányi üveges fahéjjal szórjuk.