Oriente risotto rizs 1kg
A tökéletes rizottó titka először is a megfelelő minőségű rizsnél kezdődik. Elengedhetetlen az állandó keverés, és meg kell találni a tökéletes egyensúlyt, hogy ne főzzük túlontúl sokáig, nehogy a rizs szétessen, mégis belül kicsit a tésztához hasonlóan belül "al dente" maradjon. Ha elkészült, mindenképp hagyjuk rajta a fedőt pár percig.
A rizottónál fontos, hogy forrón tálaljuk, az ízesítésének pedig csak a képzeletünk szab határt. Egyszerű, gyors, laktató, sokoldalú fogást kapunk.
Az Oriente risotto rizs "A" minőségű kerekszemű rizs. 1 pohár rizshez 2 pohár vízzel számoljunk. Főzési ideje 14-19 perc.
Megkóstoltuk: Az biztos, hogy tejberizsnek nem ez a legmegfelelőbb alapanyag. ...de rizottónak még nem próbáltuk.
Összetevők: rizs
Származási hely: Portugália