Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Rizsital a bögrémben...

Rizsital a bögrémben...

Miért is szeretjük annyira a rizsitalt, azon kívül, hogy gluténmentes és cukormentes

Az egyre népszerűbb rizsital

A világ állandóan változik. Régen talán csak az évszakok változásából tűnt fel, hogy ismét eltelt egy év, ma pedig már egy nap is olyan gyorsan elmúlik, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Valahogy sok lett minden, többen vagyunk a Földön, látszólag nagyobb a bőség, az áruválaszték - bármelyik kereskedelmi szegmenst nézve - elképesztő mennyiségű. Az élelmiszeripar is  sűrűn ontja ki magából az újabb és újabb növényi italokat s lassanként a bőség zavarával kezdünk küzdeni.

De nem volt ez mindig így. Példának okáért, 45-50 évvel ezelőtt  még más volt a helyzet. Akkor - az élelmiszeripar területét tovább vizsgálva - egy, kivételes esetben két kezünkön meg tudtuk számolni, hogy egy adott termékkategóriát nézve mekkora választékkal állunk szemben. Voltak olyan termékek, amelyek akkoriban hazánkban nem, de még külföldön sem voltak kaphatók. Ilyen volt a mára már slágerterméknek számító  rizsital is.

A rizsitalt - mint a növényi italok oszlopos tagját - egyrészt a szükséglet, másrészt az igények keltették életre az ételintoleranciával küzdők illetve a vegetáriánus vagy vegán táplálkozást folytatók legnagyobb örömére. Ma már egy bisztróban, kávézóban senki nem vonja fel a szemöldökét a  "Tessék mondani van valamilyen növényi italuk a kávéhoz?" vagy "Rizsitallal kérhetem a capuccinot? kérdés hallatán. Sőt vannak olyan helyek, ahol már alapvető dolognak számít a különböző növényi italok készleten tartása, hogy a vendégek igényeit a legmesszemenőbbig ki tudják szolgálni.

Hogyan készül a rizsital?

Rizsital pohárbanTermészetesen rizsből. A világ egyik alapélelmiszerének számító rizs fehérjében gazdag, B-, D-, és E-vitamin tartalma jelentős, emellett vas, kalcium, foszfor, magnézium forrása is egyben. A rizsitalt a rizsszemek megőrlésével, átszitálásával majd vízzel történő elegyítésével állítják elő. Az ízesítetlen, azaz natúr ízű növényi ital természetes édeskés íze enzimatikus folyamat eredménye. Ebből kifolyólag a cukormentes változatok is ugyanolyan finomak, sőt egészségesebbek, mint az felesleges cukrokkal, egyéb anyagokkal "terheltek", így sokféle étrendbe beilleszthetőek.

Mihez  fogyasszuk?

A növényi italok közül a rizsital amolyan Jolly Joker-nek számít, nem véletlen, hogy sokak kedvence. Karakteres íze nem lévén, sokoldalúan felhasználható legyen szó kávé, tea, turmixok ízesítéséről, de sütemények készítésénél is kiváló hozzávaló. Ha szeretjük magunk készíteni italainkat, akkor egy mennyei ízű gyümölcspor vagy egy varászlatos ízű fűszeres latte-por csodákra képes... Ha viszont kevésbé vagyunk kísérletező kedvünkben, akkor a jól bevált mandulás, kókuszos vagy vaníliás rizsital sosem hagy cserben minket!

Rizsital mandulávalNövényi ital választékunkat megtalálja itt.

Nagy kedvencünk a The Bridge bio mandulás rizsital, szívől ajánljuk!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cukormentes gluténmentes Olvasnivaló