Mi a tápiókagyöngy?
A tápióka egy trópusi növény, amit a manióka gyökeréből nyernek ki. Végeredményben egy keményítő fajta, sokoldalúságát a semleges íze adja, így bármivel ízesíthető. Por formájában tápiókakeményítőként valamint gyöngy formájában is megvásárolható. (Naturmind tápiókakeményítő 250g, Naturmind tápiókagyöngy 500g)
Hogyan használjuk?
A tápiókagyöngyből a puding igen gyorsan elkészíthető és természeténél fogva gluténmentes így elhagyhatatlan alapot képez egy mentes konyhában. Reggelire vagy sportolás elött tökéletes választás nagy energiatartalma és könnyű emészthetősége miatt.
A tápiókagyöngyöt vízbe kell áztatni fél órára, majd lecsöpögtetni, ezután növényi tejjel - lassú tűzön - megfőzni. Már a növényi ital kiválasztásánál is játszhatunk az ízekkel, egy kókuszital, vanílás vagy mandulás rizsital kitűnő alap. A főzési ideje csupán pár perc. A végeredmény egy kicsit kocsonyás állagú; vasban, magnéziumban és foszforban gazdag gluténmentes és cukormentes nassolnivaló lesz. Érdemes friss gyümölccsel vagy sziruppal dúsítani, díszíthetjük magokkal, magkrémmel, és ízesíthetjük vaníliával, kakaóval, karobporral, fahéjjal is, a variációk lehetősége végtelen.
Mentes ételünk zsírszegény lesz, emellett szénhidrátban gazdag! Pohárdesszertnek is kiváló! Egy tápláló, energiadús, gyorsan elkészíthető finomság ami a müzli vagy zabkása helyettesítője is lehet. Mert a változatosság gyönyörködtet!