Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Újévi Fogadalmak: Személyes fejlődés, önmegvalósítás, pozitivitás

Újévi Fogadalmak: Személyes fejlődés, önmegvalósítás, pozitivitás

Ahogy közeledik Újév napja – és ezzel együtt az új év, milliók tesznek újévi fogadalmakat – de vajon be is tartjuk ezeket? Mit tehetünk, hogy terveink ne essenek kútba jövőre sem?  

 

Az újévi fogadalmak nagy része általában személyes fejlődésünket helyezi előtérbe, hiszen ki ne szeretne új lappal indulni, szebb, sikeresebb, egészségesebb, kedvesebb lenni, esetleg leszokni a dohányzásról, egészségesen étkezni, jobb munkahelyen dolgozni, többet keresni? Mi lehet az oka annak, hogy ezek a fogadalmak rendre elbuknak?

 

Kezdjük a személyes motivációval: ahhoz, hogy ötleteink, vágyaink materializálódjanak, első körben tisztában kell lennünk azzal, hogy mit is akarunk elérni valójában, és hogy ezek a célok reálisak-e? Teljesen felesleges valami olyasmibe invesztálni az erőnket, időnket és anyagi forrásainkat, amiről már eleve tudjuk, érezzük legbelül, hogy halálra van ítélve, vagy egyszerűen csak túl nagy falat lenne a megvalósítása a jelenlegi élethelyzetünkben. Az sem jó ötlet, ha a másoknak való megfelelés motiválja fogadalmainkat. Ezen a téren nyugodtan legyünk önzők: olyasmit tegyünk meg saját magunkért, amitől nekünk jobb lesz – ezzel nem csak a saját életünket hanem a körülöttünk élők életét is jobbá tesszük. A legjobb módszer, ha apró falatokra, lépésekre bontjuk fel céljainkat, így elkerülhetjük azt, hogy egyszerre csapjanak össze a fejünk felett a hullámok és már a megvalósítás előtt elvesszen a motiváció.

Először is írjunk egy listát arról, hogy mi mindent szeretnénk elérni, megvalósítani jövőre. Az, hogy leírjuk a gondolatainkat, máris segít abban, hogy tisztábban lássunk, nem is beszélve arról, hogy a leírt, kimondott szónak bizonyítottan pozitív ereje van.

Másodszor állítsuk időrendi sorrendbe ezeket a célokat, mit mikorra szeretnénk elérni? Adjunk magunknak elég időt a megvalósításra, de ez legyen reális, ne halogassunk, de ne is akarjunk mindent egyszerre elérni, mert ezzel csak túlterheljük magunkat mentálisan és fizikailag is. 

Harmadszor bontsunk fel egy-egy feladatot kisebb részfeladatokra, határidőt szabva ezeknek is. Pipáljuk ki, ha eredményesen elvégeztünk egy részfeladatot, elértünk egy kisebb célt, ezzel is motiválva saját magunkat a továbblépésre. Amikor sikeresen befejztünk egy nagyobb feladatot és elértük az áhított célt, nyugodtan jutalmazzuk meg magunkat valamivel, legyen az egy finom fogás elfogyasztása egy étteremben, bevásárlás kedvenc webshopunkban, egy program vagy utazás amire régóta vágytunk, esetleg egy új ruha vagy akár egy teljes ruhatár.

 

Azoknak, akik hatékonyak és sikeresek szeretnének lenni fogadalmaik megvalósításában, egy jól felépítert stratégiai terv elengedhetetlen. A múlt év értékelése, egy központi cél meghatározása, felosztása kisebb feladatokra – ezeknek a módszereknek a kipróbálása, alkalmazása mind hatékony segítség lehet ebben. Ezenkívül saját képességeinkbe vetett hit is alapvető fontosságú a fogadalmak megvalósításában.

Ha a Te újévi fogadalmad egy egészségesebb életmód, fogyás, egészséges és adalékmentes étkezés megvalósítására irányul, nálunk rengeteg ötletet, alapanyagot, terméket találsz, amelyek mind segítségedül lehetnek céljaid elérésében.

Várunk szeretettel 2024-ben is!