Algák, algás termékek

Mitől is hívják az algát superfoodnak? A kiemelkedő tápanyagtartalma miatt. A szervezetünkre gyakorolt pozitív hatása vitathatatlan, már csak az a kérdés, milyen formában vegyük magunkhoz ezt a csodanövényt?

Rendezés:

BiOrganik bio chlorella por 100g

2.830 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

BiOrganik bio spirulina por 100g

2.090 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring bio atlanti Dulse tengeri alga 25g

3.255 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring bio atlanti Wakame tengeri alga 25g

2.650 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring bio instant miszóleves - tengeri algával 4x10g

3.010 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring bio ropogós tengeri alga snack - chilis 4g

980 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring bio ropogós tengeri alga snack - gyömbéres 4g

980 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring bio ropogós tengeri alga snack - kurkumás 4g

980 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring bio ropogós tengeri alga snack - natúr 4g

980 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring japán arame szárított tengeri alga 30g

3.450 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring japán Nori - szárított tengeri alga 25g

2.960 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Clearspring japán zöld nori pehely 20g

1.640 Ft
Raktáron
Kívánságlistára teszem

Mit nyerhetünk azzal, ha az algát a mindennapi étkezésünk részévé tesszük? Miért nevezzük superfoodnak? Hogyan fogyasszuk? Milyen íze van? 

Az algáról számos cikket lehet már olvasni, és a termékskála rohamos bővülése is mutatja az alga "divatját", illetve annak tényét, hogy egyre inkább felismerjük ennek a növénynek a "csodaerejét". Bár marketing tekinetében van még lemaradás, de ami késik nem múlik. Ehhez szeretnénk egy kis ízelítőt adni.

Az algát nem véletlenül illeti meg a superfood jelző, hisz általánosan elmondható róluk, hogy hozzásegíthetnek minket ahhoz, hogy egészségesebbek legyünk. Egy teljes értékű táplálékról van szó, nem csupán egy táplálékkiegészítő! Az algák az első élőlények között voltak a Földön, létezésük 3,5 millió évre nyúlik vissza. Közel 4000 hatóanyagot tartalmaznak (szemben pl. az aloe verában lévő 270-nel).

Az alga a fizikai öngyógyító folyamatainkat indítja be, állítja helyre. Immunrendszert erősít, energetizál és regenerálja sejtjeinket, szerveinket. Körülbelül 100 hatása van, ezzel szemben mellékhatása nincs

Elkerüljük a felsorolásszintű lexikális részt, hiszen nagyon sokáig lehetne ecsetelni - példákkal is alátámasztva, hány területre hathat az alga rendszeres fogyasztása. Egyszerűen csak szeretnénk csokorba gyűjteni az érdekességeket, kedvcsinálónak.

Miért  és hogyan fogyasszuk  az algát?

Az algák fogyasztásával nagy mértékben támogatjuk szervezetünket, ellátják azt létfontosságú vitaminokkal, lúgosítanak, táplálnak és méregtelenítenek. A Chlorella algaport például méregmágnesnek is szokták hívni, mert képes a sejteket a káros anyagoktól, a különböző lerakódásoktól megszabadítani.

Érdemes példát venni a japánoktól, ahol az alga fogyasztásának mára már óriási hagyománya van. A gyerekeknek algacukorka lapul a zsebében, és algás termékek tekintetében pedig biztosan az egyik legszélesebb kínálattal számolhatunk a Felkelő Nap országában. A japánok évente kb. 10 kiló algát esznek meg fejenként, és a várható élettartam tekintetében világelsők! Természetesen ez nem csupán az alga eredménye, de az egészséges táplálkozás igen fontos része!

Ma már az algák tekintetében szinte csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi minden kapható alga "formájában". Talán a legismertebb a hazai közönség számára az algalap vagy más néven nori lap, mely a sushi készítés elengedhetetlen alapanyaga. A méregzöld színű, papírvékonyságú lapokra  ráhelyezik az előzőleg elkészített ragacsos állagú sushi rizst, erre fektetik rá a különböző "feltéteket", majd kis tekercseket formálnak belőle és felszeletelik. Önmagában  vagy a mellé tálalt szósszal fogyasztható. 

De algás tésztaalga snackfűszer, na meg táplálékkiegészítők garmadája is készül belőle. Nekünk már csak azon kell gondolkodni, hogy milyen változatban szeretnénk, ha az étkezéseink részévé válna. 

Miért hívják superfoodnak? A benne lévő megannyi értékes tápanyag miatt!

Hogyan fogyasszuk? Por formájában kásába, smoothie-ba, italba keverve, táplálékkiegészítőként tabletta formájában. Sushihoz Nori lapokat használva, salátába, levesbe, tésztára szórva DulseArame vagy Wakame algát. Vagy egyszerűen fűszerként.