Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Befőttek cukor hozzáadása nélkül

Cukormentes befőttek kategóriánkat folyamatosan bővítjük. Termékeink különleges, természetes eljárással történő tartósítással és pácolással készültek, szívből ajánljuk azokat. 

Rendezés:

Befőtt és kompót... vajon ugyanaz a kettő?

A válasz NEM! Bár sokan szinonimaként használják a két szót a különbség a sűrűségükben és az édességükben rejlik. A kompót különféle fűszerezéssel készült cukorszirupban főtt gyümölcsöt vagy gyümölcsöket jelent (akár aszalt gyümölcsöt is), ami inkább sűrűbb állagú finomság. Igazából ez egy kevés sziruppal és sok gyümölccsel főtt étel.

A befőtt leginkább télire elrakott, gyümölcs vagy zöldség sok lével. A szirup vagy lé rajta édes, de akár savanyított is lehet, ilyen például a japán bio ume szilvával készült Umeboshi szilva is a Clearspringtől. Ráadásul hosszú ideig eláll, így még a legnagyobb hidegekben és a ünnepek alatt is a kamrapolcról lekapva azonnal használhatjuk  kevert tésztákba, rétesekbe, pohárkrémekbe. ...igazából bármibe, csak a képzelet szab határt!

Tehát a befőtt nem más, mint kisebb-nagyobb dunsztos üvegekben eltett gyümölcs vagy zöldség sok lével. ... de ami nálunk az enniValót webshopban mégis más, hogy a cukor helyett gyümölcsből kivont természetes szirup felhasználásával készült termékeket talál, így nem csak finomak ezek a gyümölcsök, hanem egészségesek is!