Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a gluténmentes és finomított cukroktól mentes sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi ez a nagy felhajtás a granola körül?

Mi ez a nagy felhajtás a granola körül?

Gluténmentes, finomított cukormentes granolák reggelire, napközben vagy csak úgy

Mi a granola?

Az elmúlt jónéhány évben sorra jelentek meg az újabb és újabb csodamárkák csodagranolái, lesöpörve a müzlit a színpadról, aki azóta mellékszereplőként próbál érvényesülni, különösen a gluténmentesen és cukormentesen táplálkozók körében.

Pedig a granola hálás lehetne a müzlinek, hiszen nélküle ő sem jöhetett volna létre. Vagy mégis? A granola szülőatyja dr. Sylvester Graham volt, aki az 1800-as évek elején már hirdette a húsmentes, alkoholmentes, egészséges táplálkozás fontosságát, de - ahogy az lenni szokott - csak a 60-as években kezdett favorittá válni a granola, amikor is tudatosodni kezdett az emberekben, hogy a reggeliző pelyhekben mennyi felesleges cukor is van...

A granola - azaz sült müzli - tehát mostanában jár csúcson. A reform táplálkozás, a rengeteg mentességnek való megfelelés szükségszerűsége, a nyers táplálkozás mind-mind teret nyitottak a granolának, különösen úgy, hogy egy mindenki által szeretett ételről van szó. Mi még nem találkoztunk olyan emberrel, aki ne szerette volna ezt a ropogós sokszínűséget...

Milyen a granola egészségesebb változata?
Gluténmentes granola zabpehelyből

Felsorolni is nehéz lenne, hányféle olajos mag, aszalt gyümölcs, liofilizált gyümölcs, cukormentes csokoládé, és ezeknek hányféle összeállítása van jelen a granolákban a piacon, és milyen fantiázianevekkel lettek felcímkézve, hogy minél inkább vevőcsalogatók legyenek. Pedig az igazán vevőcsalogató volta a benne rejlő tápérték, az egészséges összetevők, a cukormentes alapanyagok, és - nem utolsósorban - a tény, hogy egyszerre gluténmentes és cukormentes is. 

Hogyan fogyasszuk?

Fogyaszthatjuk tejjel, számtalan féle növényi itallal, joghurttal, de akár magában is. Tökéletes napindító, mely energiával tölt fel minket. És nyugodt szívvel adhatjuk családunknak, gyerekeinknek, mert úgy esznek finomat, hogy az összetevők az általunk meghatározott kritériumoknak teljes mértékben megfelelnek.

Kedvencünk a Hester's Life Chocolate Granola - csokoládés granola és a Viblance mézeskalácsos granola mindkettőt érdemes kipróbálni!

Tartalomhoz tartozó címkék: cukormentes gluténmentes Olvasnivaló